Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2011 14:54 - 10-те най-опасни хищници
Автор: crawler Категория: Забавление   
Прочетен: 16417 Коментари: 7 Гласове:
57


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg






Добре премислени действия... Правилни стратегии... Винаги точни попадения... Запознайте с 10-те хищника, чиито жертви трудно могат да им избягат:





10.Тарантулата

image

Освен със своите размери, тарантулата впечатлява и със своите ловни умения. Както много други видове паяци и тя няма добро зрение – различава мрак, светлина и движение, но това не я прави неточен ловец! Търпеливо, тарантулата изчаква нищонеподозиращата жертва да мине покрай нея, напада я и я убива, инжектиракйки утровата си, чрез зъбите си. Нейна плячка са малки птички, мишки, земноводни, но най-често скакалци, хлебарки, щурци и др. насекоми.





 9.Черната мамба

image

Най-агресивна и най-бърза сред змиите, черната мамба е разпространена в южната и източната част на Африка. Името ѝ идва от черната кожа във вътрешната част на устата. Тези влечуги обикновено са срамежливи, но стават изключително агресивни щом бъдат предизвикани и могат да преследват жертвата си с километри. Тя захапва многократно и е от малкото змии, които могат да ухапят човек по лицето, защото може да се издигне до 2/3 от дължината на тялото си (2 – 2,5 м).





 8.Пиранята

image

Пиранята е един от обитателите на подводния свят, който има много лоша слава. Тя е разпространена в сладководните басейни на Южна Африка. Ловува рано сутринта или когато се здрачи. Изненадващо напада плячката си, жестоко я убива и изяжда. Понякога пирани се групират и нападат по-големи жертви като коне и дори хора.




7.Вълкът

image

Едни от най-страшните злодеи в животинския свят са вълците. Те живеят в глутници и са в състояние да бродят близо 20 км на ден в търсене на плячка. Предпочитат в менюто им да присъстват големи животни като лосове и елени. При атака, те се стремят да откъснат набелязаната си жертва си от стадото, като я подгонват. По-лесно е да преследваш едно животно, отколкото 20-тина!





6.Комодският варан

image

Със своите близо 140 кг тегло и 3 м дължина, комодският варан е най-големият гущер на планетата. Той е добър плувец и бяга бързо, но предпочита да хваща своята плячка от засада. Умъртвява жертвата си благодарение на отровната си слюнка. Той заема 6-тото място в класацията и поради факта, че може да изяде храна равна Ѕ от телесното си по време на едно ядене.





5.Крокодилът

imageimage

Крокодилът използва момента, когато плячката му е жадна и идва да пие от водния басейн, където той се е скрил и я чака. В менюто му влизат риби, зебри, малки хипопотачета, птици, дори и хора. Храносмилателната му система може да преработва камъни и стомана успешно.





4.Косатката

image

Косатката е най-големият член от семейството на Делфините. Тя не може да бъде сбъркана, благодарение на характерната си черно-бяла окраска и големите си размери – на дължина достига близо 10 м, а теглото ѝ е около 6 т. Тя е социално животно, което ловува на стада. Нейна плячка са тюлени, риби, морски птици, морски лъвове, дори акули и китове. При лов е много креативна – сваля и хваща тюлените от плаващата ледена маса, като предизвика вълна.







3.Мечката гризли

image

Мечката гризли е подвид на кафявата мечка и е разпространена в Северна Америка. Нейните внушителни размери – дължина до 2.5 и тегло около 400 кг, не я правят мудна. Напротив, тя е доста пъргава – може да бяга със скорост 48 км/ч. Силните челюсти ѝ позволяват да има разнообразно меню – от гризачи до лосове. С един удар този силен хищник може да убие човек.







2.Лъвът

image

Има основателна причина лъвът да бъде определян като „царя на джунглата“! Любимата му храна са бизоните и антилопите гну – големи създания със завидни отбранителни способности. Лъвовете са единствените котки, които живеят в прайдове. И благодарение на това, че са социални животни, те са и успешни ловци.





1.Бялата акула

image

С аеродинамичното си тяло и силна захапка, бялата акула е най-свирепият хищник на планетата. Всяко същество, изпречило се на пътя ѝ, има много малък шанс да оцелее. Тя има няколко реда остри зъби, като на мястото на всеки, който е паднал изниква скоро нов. Всъщност, всяка акула може да има общо над 50 000 зъба през живота си. Нейната атака започва със силно захапване на жертвата. После се изтегля и чака докато раната отслаби нещастното създание. Тази техника позволява на хищника да се храни сравнително безопасно.

http://lapichki.com/pets/statii_p.php?pet=dog&st_id=230




Тагове:   ловец,   хищник,   природа,


Гласувай:
57



Следващ постинг
Предишен постинг

1. icebarbi - Аз бих добавила Австралийската ...
04.06.2011 19:21
Аз бих добавила Австралийската кубическа медуза, тя ужилва е по-бързо, отколкото всяка змия, паяк или отровни насекоми, живеещи на планетата Земя. Отровата на едно от нейните 60 пипала, е достатъчна в рамките на три минути да порази смъртоносно 60 човека.
цитирай
2. icebarbi - Или кандиру или риба-клечка. Това е ...
04.06.2011 19:27
Или кандиру или риба-клечка. Това е малка паразитна рибка, която има отвратителния навик да се завира в уриналния тракт в човешкото тяло и въобще във всякакъв вид отвори в тялото.
цитирай
3. venture - Да не ги среща човек тези "мили" същества :)
04.06.2011 20:11
Добре че в нашите ширини ги няма тези, освен вълка.
цитирай
4. gothic - В коментарите на icebarbi се спо...
05.06.2011 11:24
В коментарите на icebarbi се споменават, животни, които просто НЕ СА хищници, в смисъла, койно е вложил crawler. Като цяло, това са условни класации, защото не вземат пред вид начинът, по който ловува даденият вид. Дали индивидуално или групово, дали чрез дебнене и засада или чрез преследване...Но повечето зоолози са съгласни, че най-свирепият хищник на планетата е....богомолката. Естествено, съотнесено спрямо нейните размери и плячката, която ловува.
цитирай
5. xloranphyl - Акулата би трябвало да има хидро...
05.06.2011 13:49
Акулата би трябвало да има хидродинамична форма, а не аеродинамична - все пак това е риба, а не птичка. И не е толкова опасна - на година акулите убиват 10-15 човека (по грешка...) ,а най-гадния звяр - човекът, убива около 100 млн. акули годишно...
цитирай
6. antivlaks - № 1 в класацията
05.06.2011 19:45
би трябвало да е "Данъчен инспектор" !!!
Тежко му на който го срещне !!!
:)))
цитирай
7. caty - Африкански бизон
14.06.2011 10:50
Бизони се срещат и в Африка! Ето видео как лъвове хващат бизон http://natgeotv.com/bg/jivot-s-golemite-kotki/videos/lov-na-bizon
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: crawler
Категория: Забавление
Прочетен: 156567
Постинги: 13
Коментари: 56
Гласове: 834
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930